Skip to content

Comparteix !!

Comparteix

  • Sota el lema “Per una Transició Digital Justa i Inclusiva: Educació i Acció contra la Bretxa Digital de les Persones amb Discapacitat”
  • El congrés se centrarà a explorar estratègies i solucions que garanteixin una digitalització que no deixi ningú enrere.

Els dies 18 i 19 d’octubre de 2024, la ciutat de València serà l’escenari del XVIII Congrés CERMIS Autonòmics, un esdeveniment de gran rellevància que reunirà experts, a membres de la discapacitat organitzada de tota Espanya i a autoritats autonòmiques i locals per a abordar un dels desafiaments més apressants de l’actualitat: la bretxa digital que afecta el col·lectiu de discapacitat. Sota el lema “Per una Transició Digital Justa i Inclusiva: Educació i Acció contra la Bretxa Digital de les Persones amb Discapacitat“, el congrés se centrarà a explorar estratègies i solucions que garanteixin una digitalització que no deixi ningú enrere.

Entre els moments destacats, es troben diversos conversatoris que abordaran temes crucials com la transformació digital amb un enfocament social, les bones pràctiques a la Comunitat Valenciana, i l’impacte agreujat de la bretxa digital en dones i nenes amb discapacitat. Aquests espais de diàleg permetran compartir experiències i propostes que han demostrat ser efectives en la lluita per una digitalització més inclusiva.

El congrés culminarà amb la presentació de les conclusions i la lectura de la “Declaració de València sobre Transformació Digital Justa i Inclusiva“, un document que recollirà els compromisos i línies d’acció acordats durant l’esdeveniment. Aquest acte de cloenda reafirmarà el compromís de les organitzacions i autoritats participants amb la construcció d’una societat més equitativa i accessible per a la ciutadania.

Aquest esdeveniment, organitzat conjuntament per CERMI Estatal i CERMI Comunitat Valenciana adquireix un significat especial en coincidir amb el 25é aniversari de CERMI CV. A més, s’emmarca en la iniciativa València, primera capital mediterrània de l’economia social. Per això, compta amb el suport institucional de la Presidència de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament de València, subratllant així la importància d’aquest congrés dins del context regional i nacional. Una vegada més, la capital del Turia reafirma el seu compromís amb la innovació i la inclusió per actuar en pro d’una transició digital que respecti i potenciï els drets de les persones amb discapacitat a tot Espanya.

Per a més informació sobre el programa visita el web del Congrés https://congreso.cermicv.es/