Skip to content

Comparteix !!

Comparteix

  • Cermi CV i la Direcció General de Farmàcia ho han anunciat perquè és “essencial” i ha demostrat ser un pilar fonamental en la millora contínua del Catàleg Ortoprotètic.
  • El moviment valencià de la discapacitat proposa elaborar d’un catàleg general sociosanitari d’ajudes tècniques com un recurs integral per a valorar i seleccionar la més apropiada segons les necessitats personals de cada individu.

El Comité d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) i la Direcció General de Farmàcia, a través del seu Servei de Prestació Ortoprotètica i Complementària, anuncien la reactivació i enfortiment de la Taula de cogovernança, un fòrum clau per a la millora del Catàleg Ortoprotètic de la regió. En línia amb aquesta acció, el moviment de la discapacitat ha proposat la creació d’ un catàleg general sociosanitari d’ ajuts tècnics, com un recurs integral per avaluar i seleccionar la més adequada segons les necessitats personals de cada individu.

La reactivació d’ aquesta taula és essencial per al progrés sostingut en aquest àmbit, ja que ha demostrat ser un pilar fonamental en la millora contínua del Catàleg Ortoprotètic. Atès que aquest grup de treball se centra a revisar i actualitzar el catàleg, assegurant que s’ atenguin adequadament les necessitats de les persones amb discapacitat i s’ implementin les millors pràctiques disponibles. Exemple d’això són iniciatives com el programa Xarxa Valort.

A més, aquest fòrum ha permès la participació activa de representants d’entitats de discapacitat, com els integrants de la comissió de salut i espai sanitari de CERMI CV, i professionals d’aquest àmbit. D’ aquesta manera se subratlla el compromís mutu d’ avançar en la millora de les polítiques i serveis ortoprotètics.

En aquest sentit, el president de l’entitat de discapacitat, Luis Vañó , assenyala que “la reactivació de la Taula de Cogovernança representa un pas significatiu cap a l’enfortiment de la nostra col·laboració amb la Direcció General de Farmàcia”. I afegeix que “estem compromesos a treballar conjuntament per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies, assegurant que tinguin accés als millors serveis i productes ortoprotètics disponibles.”

Així mateix, CERMI CV ha proposat diverses iniciatives, entre les quals destaca l’elaboració d’un catàleg general sociosanitari d’ajudes tècniques per a la Comunitat Valenciana. Per a Vanó això suposa “una eina essencial en el marc de la nova estratègia autonòmica sociosanitària, actualment en elaboració”, ja que està dissenyat per a classificar i detallar les diferents Ajudes Tècniques disponibles, indicant per a quins tipus de deficiències i discapacitats són adequades, així com l’impacte específic que tenen en la millora de la discapacitat i els aspectes personals i socials relacionats amb el seu ús. Igualment, aquest recurs pretén oferir a les persones amb discapacitat una eina completa per avaluar i triar l’ Ajut Tècnic més adequat segons les seves necessitats individuals, promovent l’ autonomia i la inclusió conforme als estàndards internacionals de les Nacions Unides.

D’altra banda, el catàleg serà fonamental per als organismes de l’Administració Pública Valenciana en proporcionar-los informació crucial sobre la funcionalitat de les ajudes tècniques incloses. Això facilitarà la definició de criteris de prestació en el Catàleg de Prestacions Ortoprotètiques, permetent establir compromisos clars i mesurables en termes de qualitat i accessibilitat dels serveis destinats a les persones amb discapacitat a la regió.

Per la seua banda, la Direcció General de Farmàcia ha reafirmat el seu compromís amb aquest esforç recíproc, destacant la importància d’integrar les perspectives i necessitats dels usuaris en l’actualització del catàleg i valorar la proposta de CERMI CV. En definitiva, tots dos estan d’acord que aquesta col·laboració conjunta demostra com la cogovernança pot portar a millores importants en els serveis de salut i benestar per a les persones amb discapacitat.