Skip to content

Comparteix !!

Comparteix

  • L’entitat agraeix a Les Corts Valencianes el seu compromís i suport total a aquesta causa, ja que aquest assoliment representa un avanç significatiu en la lluita per la igualtat de drets i l’eliminació de la discriminació de les persones amb discapacitat

El Comité d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) aplaudeix l’aprovació per majoria absoluta de la presa en consideració de la Proposició de Llei d’Accessibilitat Universal i Inclusiva de la Comunitat Valenciana.

Ahir els 97 diputats i diputades van donar llum verda a la reactivació de la Proposició de Llei (PL), tan esperada i sol·licitada pel CERMI CV a tots els grups parlamentaris. Doncs aquesta norma es basa en paràmetres essencials per garantir i exigir l ‘ accessibilitat universal. Els quatre pilars fonamentals d’ aquesta llei són: accessibilitat física, accessibilitat cognitiva, accessibilitat sensorial i accessibilitat en la comunicació. A més, es posa un èmfasi especial en l’ atenció al medi rural, assegurant que tots els entorns, productes, béns, serveis, processos i procediments siguin accessibles.

En conseqüència, l’aprovació d’aquesta PL per tot el Parlament valencià marca l’inici del treball per a perfeccionar i accelerar el procés cap a l’aprovació final de la Llei d’Accessibilitat Universal i Inclusiva (LAUI). La qual està dissenyada per a ser una llei de quarta generació en accessibilitat, amb l’objectiu d’impulsar polítiques i accions tant en l’àmbit públic com privat i civil i aquesta legislació d’alt rang a la Comunitat Valenciana és crucial per a avançar en la igualtat de drets, eliminar barreres i garantir l’accessibilitat universal per a totes les persones.

CERMI CV agraeix a tots els Grups Parlamentaris el seu compromís i “suport total” a aquesta causa, ja que aquest assoliment representa un avanç significatiu en la lluita per la igualtat de drets i l’eliminació de la discriminació per a les persones amb discapacitat a la nostra regió. Per tant fem una crida a continuar treballant de manera conjunta i efectiva per assegurar que aquesta llei esdevingui una realitat al més aviat possible.

El moviment valencià de la discapacitat seguirà vigilant i actiu en totes les etapes d’aquest procés, amb el ferm propòsit de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seues famílies en la nostra comunitat i també de millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania.